Skip to main content

Securitas tecknar avtal med Mobilia i Malmö

Securitas Sverige AB har fått fortsatt förtroende att säkra en av södra Sveriges största handelsplatser, Mobilia i Malmö.

Securitas Sverige AB har fått fortsatt förtroende att säkra en av södra Sveriges största handelsplatser, Mobilia i Malmö.

Mobilia ägs och drivs av Atrium Ljungberg, ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag vars målsättning är att skapa attraktiva mötesplatser och helhetsmiljöer där handel och kontor möter andra typer av verksamheter - såsom boende, kultur, service och utbildning.

Securitas har nu tecknat avtal med fastighetsbolaget och uppdraget innefattar såväl personella tjänster såsom bevakning till tekniska lösningar i form av CCTV där smart programvara skall hjälpa personalen att förutse, förhindra och mildra de risker som kan uppstå i dessa typer av miljöer, så att besökare och personal möts av en trygg och välkomnande miljö inför framtiden. Avtalet startar 1 maj 2019 och löper på 5 år. Securitas har haft kunden sedan tidigare men är positiva till att få utveckla samarbetet ytterligare.
– Utöver de traditionella tjänsterna stationär och ronderande väktare, ordningsvakter, förebyggande brandskyddsarbete, larmcentraltjänster, larmryck mm kommer nu även innovativ CCTV funktion med bemannad kameracentral på plats att ingå i vår leverans, säger Roger Carnestad, avtalsansvarig, Securitas Sverige AB.

Även Atrium Ljungberg ser positivt på det kommande samarbetet.

– Securitas presenterade innovativa och moderna säkerhetslösningar, där teknik kan hjälpa personalen att skapa större möjligheter och på så sätt förhindra och förebygga eventuella incidenter. Något som känns som helt rätt för vårt fortsätta samarbete, säger Anders Murmark, Fastighetschef Malmö, Atrium Ljungberg.