Skip to main content

Securitas startar pensionärspool i Göteborg

Just nu söker Securitas i Göteborg behovsanställda brandvakter. Kravet för anställning är att man ska vara 60+, själv bestämma när och hur ofta man vill arbeta och vilja bredda sitt sociala nätverk.

Just nu söker Securitas i Göteborg behovsanställda brandvakter. Kravet för anställning är att man ska vara 60+, själv bestämma när och hur ofta man vill arbeta och vilja bredda sitt sociala nätverk.

Securitas Sverige är arbetsgivare till fler än 10,000 medarbetare. Ständigt är det ett högt tryck kring rekrytering och i dagarna lanserade Göteborgskontoret en ny satsning för att bygga upp en pool av behovsanställda. Men med en, lite ovanlig, twist. Poolen förväntas byggas upp av arbetsvilliga seniorer som vill tjäna en slant vid sidan av pensionen, bredda sitt sociala nätverk och fortsätta bidra till samhället.
– Vi hoppas att det finns ett stort intresse där ute bland seniora personer som vill tjäna en extra slant eller göra något värdefullt vid sidan av pensionen. Bara för att man råkar vara 60+ har man fortfarande väldigt mycket att bidra med och det vill vi ta vara på här, säger Jennie Weimén, rekryteringsansvarig, Securitas Sverige AB.

Varför satsar ni på det här?
– Vi har ibland uppdrag som inte har ett jämnt beställningsflöde och behovet kan variera över året. Därför kom vi på att det bästa sättet för att lösa uppdraget var att bygga oss en pool av arbetsvilliga som själva kan bestämma när och hur mycket dem vill jobba. Vi tror att många som per definition har gått i pension fortfarande både vill och trivs av att kunna jobba lite vid sidan av ledigheten, av flera själ. Både ekonomiska och sociala aspekter så vi vill ge dem möjligheten.

Vad är och gör en brandvakt?

– En brandvakt genomför riskanalyser och ser till att säkerhetsåtgärder tillgodoses på uppdrag där heta arbeten genomförs. Man ansvarar för att förebygga och förhindra olyckor och ser till att arbetstillstånd finns och följs, att rätt utrustning används och att den är godkänd. Arbete sker både inom och utomhus och det är oftast inte något fysiskt betungande.

Vilka förkunskaper krävs för att söka jobbet?
– Inga egentligen – vi står för utbildningen som behövs för att arbeta som brandvakt. Så är du eller känner du någon som skulle vilja styra sin egen arbetstid, komma ut och träffa folk och bidra till något större sök jobbet eller tipsa någon som borde göra det!

Brandvakter till Securitas pensionärspool sökes!