Skip to main content

Securitas nya hemlarm råder bot på otrygghet och vardagsstress

Har du någon gång oroat dig för inbrott, om du stängde av kaffebryggaren eller om sonen kommit hem ordentligt från skolan? Nu lanserar Securitas Sverige ett hemlarmssystem baserat på en beprövad plattform, utformad att hantera både inbrottslarm och brandskydd som det smarta hemmet.

Har du någon gång oroat dig för inbrott, om du stängde av kaffebryggaren eller om sonen kommit hem ordentligt från skolan? Nu lanserar Securitas Sverige ett hemlarmssystem baserat på en beprövad plattform, utformad att hantera både inbrottslarm och brandskydd som det smarta hemmet.

Enkelheten är i fokus för Securitas nya hemlarm som lanserades i veckan. Grundstenen är att erbjuda trygghet i hemmet men det finns även möjlighet att koppla på smarta lösningar till plattformen för att enkelt kunna styra all hemelektorik från en och samma app. Securitas hemlarmsplattform kommer att drivas tillsammans med den amerikanska larmjätten Alarm.com, som har fler än 6 miljoner kunder och 80 miljoner uppkopplade enheter runt om i världen och nu är det alltså Sveriges tur.

– Vi tar ett rejält kliv framåt och hoppas kunna leverera en viktig produkt på hemlarmsmarknaden där kunden ska kunna styra allt via telefonen, med bland annat platsbaserade tjänster, kameradetektorer, IP-kameror samt vad kunden själv väljer att koppla in för funktioner, säger Mathias Nilsson, ansvarig Securitas Hemlarm.

Hemlarmet kommer i olika paketlösningar som är framtagna för att underlätta för kunden samtidigt som det är lätt att skala upp efter behov och önskemål. Larmet bygger på ett gör-det-själv-koncept, för att hålla nere kostnader, och är både enkelt att ansluta och montera med hjälp av en steg för steg-guide.

– Eftersom lösningen går att skräddarsy så är hemlarmet lika enkelt att använda för den äldre generationen som det är skalbart för teknikfantasten som vil ha en smidig lösning för ett uppkopplat och modernt hem, säger Mathias Nilsson.

Geo-tjänster hjälper dig i vardagen

En av de nya funktionerna på plattformen är Geo-tjänster. En funktion som gör det möjligt för ditt hemlarm att känna av om du anländer till, eller lämnar en geografisk zon. Något som sedan används för att aktivera anpassade aviseringar och händelsestyrda regler. Du kan exempelvis få påminnelser om du lämnar hemmet utan att larma eller låta din belysning tändas när du närmar dig hemmet. Något som Mathias Nilsson ställer sig positivt till.

– Funktionerna är oändliga och på sikt kommer du att kunna koppla upp en mängd tillbehör från olika teknikleverantörer till plattformen.

Securitas tidigare hemlarm har fått en del kritik, hur är detta larm bättre?

– Det här är två helt separata larmlösningar, så vi får inte blanda ihop dem. Men jag kan understryka att det aldrig har varit något fel på vare sig larmlösningen eller skyddet för den befintliga kunden utan det har varit plattformen som har strulat historiskt. Så kunderna har varit missnöjda vilket är både befogat och fullt förståeligt och till dem vill jag meddela att vi har löst problemen och uppgraderat appen. Även om vi kommer lägga den största utvecklingen av nya lösningar och tjänster på den nya plattformen ska den tidigare lösningen nu fungera smärtfritt och kunderna har fortfarande full support för det hemlarmet i framtiden.

Varför skaffar allt fler hemlarm idag?

– Orsakerna kan såklart variera men en vanlig anledning kan vara att man har blivit utsatt för ett inbrott eller att grannen installerat ett larm. Men vi vill inte skrämma upp folk och endast fokusera på inbrottsrisken som förvisso är viktig, utan vi vill även erbjuda våra kunder lite piece of mind. Med hjälp av ett uppkopplat hem behöver du inte längre oroa dig för om kaffebryggaren stängdes av eller om ett vattenläckage uppstått under semestern. Hundägaren kan titta till hunden via appen direkt från kontoret och du behöver aldrig mer komma hem till ett mörkt nedsläckt hus om kvällen. Vi har så mycket att stå i idag och de flesta verkar stressa för att få ihop livspusslet. Det här är en lösning på en enklare vardag som vi vill kunna erbjuda de flesta till rimliga priser.

Här kan du läsa mer om Securitas hemlarm: https://securitaslarm.se/