Skip to main content

Securitas förvärvar bevakningsföretag i Piteå

Securitas förvärvar bolaget NVS Bevakning AB i Piteå. Genom förvärvet stärker Securitas ytterligare sin marknadsledande position i Övre Norrland.

Securitas förvärvar bolaget NVS Bevakning AB i Piteå. Genom förvärvet stärker Securitas ytterligare sin marknadsledande position i Övre Norrland.

NVS Bevakning har bedrivit verksamhet i Piteå sedan slutet av 1980-talet och erbjuder en rad säkerhetstjänster såsom bevakning, larmutryckning, ordningshållning, hamn- och sjöfartsskydd liksom fastighetsjour och parkeringsövervakning. Sedan 2015 ägs och drivs företaget av Peter Holmström som innan det var anställd på företaget. Genom förvärvet införlivas företagets verksamhet i Securitas och de drygt 30 anställda välkomnas till företaget av Regionchefen i Region Nord, Axel Sundén, som ser positivt på överenskommelsen.

– Vi är mycket glada att välkomna NVS Bevakning och dess medarbetare till Securitas. NVS Bevakning har gång på gång visat sig vara en mycket betrodd aktör i branschen och har ett högt renommé. Vi är förväntansfulla över de möjligheter som bolagets erfarenhet och kundanpassade lösningar kommer medföra då detta förvärv stärker vårt redan ledande erbjudande ytterligare, både för existerande och framtida kunder.

Tidigare ägaren, Peter Holmström, kommer att tillträda rollen som Securitas Driftchef för Piteå, Arvidsjaur och Arjeplog. Med lång erfarenhet av branschen och representant i styrelsen för branschorganisationen Säkerhetsföretagen ser han fram emot att kunna erbjuda sina kunder ännu bättre service och säkerhetslösningar när de nu infaller under Securitas heltäckande verksamhet.

- Jag har haft några riktigt roliga och lärorika år på NVS Bevakning, först som anställd och de senaste sex åren som ägare. Tillsammans med min fantastiska personal har vi utvecklat företaget till en bred säkerhetsleverantör som erbjuder nästan samtliga av branschens områden med lokal förankring. Jag är övertygad om att detta kommer att gynna våra gemensamma kunder och personal samt tillgången på säkerhetstjänster för hela Pite älvdal, avslutar han.

NVS Bevakning AB införlivas i Securitas den 1 oktober i år.