Skip to main content

Securitas bevakar Volvo Ocean Race i Göteborg

Just nu pågår förberedelserna för att ta emot Volvo Ocean Race som anländer till Frihamnen på torsdag. Den svenska västkusten är näst sista stopp innan målgången i Haag, Nederländerna. Securitas ansvarar för bevakningen i Frihamnen och medverkar även som Official Supplier.

Just nu pågår förberedelserna för att ta emot Volvo Ocean Race som anländer till Frihamnen på torsdag. Den svenska västkusten är näst sista stopp innan målgången i Haag, Nederländerna. Securitas ansvarar för bevakningen i Frihamnen och medverkar även som Official Supplier.

Bild: Ola Holgersson, driftchef Securitas Sverige AB.

Världens tuffaste jorden-runt-segling, Volvo Ocean Race, går in på sluttampen och har vid målgången i Haag, pågått i 8 månader och seglat 45 000 sjömil. I år tävlar sju lag i seglartävlingen som kallas världens tuffaste havskappsegling och gör 11 stopp runt om i världen, och där ett av hamnstoppen är Volvos huvudstad, Göteborg. Eventet håller till mitt i staden, beräknar ta emot hundratusentals besökare och Securitas har helhetsansvar för säkerheten. Något som driftchef Ola Holgersson på Securitas Sverige AB, menar är rätt i tiden då event är något som det satsas på de senaste åren.

– I Göteborg är vi väl rustade för event av den här storleken då vår kund Svenska Mässan arrangerar flera stora event årligen och vi ansvarar för säkerheten. Vi har fokuserat på att utvecklat och anpassat vår verksamhet efter den typ av säkerhetsarbete som arrangemang kräver, men det är absolut en utmaning! säger han.

Dygnet runt bevakning

I uppdraget ingår dygnet runt bevakning av Frihamnen, båtarna och besökarna. Stöldpreventivt arbete nattetid och ordningshållning under dagarna. Securitas ansvarar också för bevakningen av sambandscentralen som kan ses som ett nav för all logistik under veckan.

– Vi ser oss själva som ett eventföretag vid sidan av den ordinarie bevakningen vi bedriver till vardags, och tror det är framtiden att bli snabbfotad i evenemangssammanhang för att kunna bemästra komprimerade uppdrag som kräver det yttersta av våra medarbetare, säger Ola Holgersson.

Volvo Ocean Race stannar i Göteborg mellan den 14-21 juni och kantas utöver seglatser och tävlingar i världsklass, av festligheter för stora och små och beräknas bli en riktig folkfest. Gästar gör artister som till exempel Samir & Viktor, ISA och Teddybears och eventet är gratis för att alla ska kunna vara med och heja och fira.

Vad ska man tänka på gällande säkerheten om man vill besöka Volvo Ocean Race?

– Besöker man Volvo Ocean Race dessa dagar ska man roa sig och ha trevligt, dricka vatten om det är varmt och njuta av seglingsfesten! Vi tar hand om säkerheten, avslutar Ola Holgersson.

Securitas Official Supplier – VOR

Utöver bevakningen är Securitas Official Supplier till Volvo Ocean Race hamnstopp i Göteborg. Kom och träffa oss i vår monter, lär er mer om brandskydd, livräddning och modern säkerhetsteknik och tävla om en brandsläckare! Här kan du läsa mer om Securitas aktiviteter under Volvo Ocean Race: https://www.securitas.se/vor