Skip to main content

Securitas bevakar Volvo Car Scandinavian Mixed

I juni genomförs Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad Golfklubb. Securitas ansvarar för säkerheten under tävlingen som även i år drar stornamn inom sporten som Henrik Stenson och Annika Sörenstam och omnämns som världens första jämställda golftävling.

I juni genomförs Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad Golfklubb. Securitas ansvarar för säkerheten under tävlingen som även i år drar stornamn inom sporten som Henrik Stenson och Annika Sörenstam och omnämns som världens första jämställda golftävling.

Under golfeventet Volvo Car Scandinavian Mixed som går av stapeln 9 – 12 juni 2022 ansvar Securitas Sverige AB för den personella säkerheten samt att tillhandahålla tekniska portabla säkerhetslösningar vid behov. Fredrik Ahlqvist är regionchef i syd och tycker det är ärofyllt att få vara med och säkra en sådan stor och viktig golftävling.
– Vårt uppdrag är att stötta arrangören i säkerhetsfrågor och kontrollera flöden och skydda eventet mot att obehöriga tar sig in. Vi kommer även stå för service och bemötande vid entréer och infarter samt inom tävlingsområdet så att besökare känner sig välkomna och säkra och kan fokusera på tävlingen, säger han.

Stenson och Sörenstam i år igen
Tävlingen, som är uppbyggd på lika villkor för kvinnor och män och där spelarnas tekniska talang och mentala styrka mäts hål för hål och slag för slag, är en återkommande tävling där Annika Sörenstam och Henrik Stenson agerar värdpar. Eventet är också en mötesplats för näringsliv och entreprenörer vilket också gör att säkerhetsåtgärder krävs för att skydda både spelare och besökarnas säkerhet. Avtalet som nu tecknats mellan Securitas och Volvo Car Scandinavian mixed är tecknat på två år och innebär även att säkerhetsbolaget ska säkra nästa års golftävling. Något som Claes Nilsson, VD på We Do Sports och initiativtagare till Volvo Car Scandinavian Mixed säger är en trygg och långsiktig lösning.
– Vi har haft ett framgångsrikt partnerskap med Securitas och är glada att återigen arbeta tillsammans med dem för att säkerställa ett tryggt evenemang för våra besökare, partners och spelare. Securitas är ett globalt företag med en stark närvaro lokalt som vi ser som en förutsättning för att arbeta tillsammans långsiktigt, säger han.

Hållbarhet i fokus
Volvo Car Scandinavian Mixed har ett uttalat hållbarhetsfokus och strävar efter att ligga i framkant med sitt hållbarhetsarbete. Fokus ligger på People, Planet, Profit och Innovation, några av FN:s globala fokusområden. Hållbarhetsarbetet ligger i linje med Securitas strävan, att vara det mest hållbara bolaget i säkerhetsbranschen globalt, något som Fredrik Ahlqvist menar är grund till varför detta partnerskap passar Securitas bra.
– Securitas stöder Förenta nationernas mål för hållbar utveckling och vi tar hänsyn till de utvalda målen i vår strategi och dagliga verksamhet. Securitas har också undertecknat FN:s Global Compact, som bland annat innefattar jämställdhet, anständiga arbetsvillkor, hållbar industri, innovationer och infrastruktur samt fredliga och inkluderande samhällen, säger han.

Avslutningsvis, varför ska man välja Securitas till som säkerhetsleverantör till event?
Vill man ha en trygg partner som lyssnar på och rådgör med kunden för att skräddarsy en unik lösning efter kundens faktiska behov och hitta rätt säkerhetsupplägg över tid skall man välja oss.