Skip to main content

Securitas bevakar Volvo Car Scandinavian Mixed för tredje året i rad

I juni genomförs den årligen återkommande golftävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed. För tredje året i rad är Securitas Sverige AB ansvariga för säkerheten under det som omnämns som världens första jämställda golftävling.

I juni genomförs den årligen återkommande golftävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed. För tredje året i rad är Securitas Sverige AB ansvariga för säkerheten under det som omnämns som världens första jämställda golftävling.

Tack vare ett gott samarbete under både Scandinavian invitation 2019 och Scandinavian Mixed 2021, ingick Securitas i ett avtal som sträckte sig över två år inför Volvo Car Scandinavian Mixed 2022 och 2023. Under golfeventet som går av stapeln 8 – 11 juni 2023 på Ullna Golf & Country Club i Stockholm levererar Securitas ronderande- och stationära väktare samt parkeringsövervakning. Eftersom eventet blir en mötesplats för både näringsliv och entreprenörer krävs säkerhetsåtgärder för att skydda både spelarena och de 40–50 000 besökarna som förväntas befinna sig på platsen. Tobias Ahlskog är avtalsansvarig för Securitas Sverige och ser positivt på uppdraget.

– Det är kul att vi för tredje året i rad får ansvara för säkerheten på Volvo Car Scandinavian Mixed som är en strategiskt viktig kund för oss där vi har möjlighet att belysa bredden av våra åtaganden. De arbetar aktivt med sitt jämställdhetsarbete som vi är mer än stolta över att stå bakom. Vi ansvarar för att upprätthålla god service och säkerhet för både deltagare och besökare under eventet, säger han.

Jämställdhet i fokus

Volvo Car Scandinavian Mixed är uppbyggt på lika villkor mellan kvinnor och män där tävlingen bryter ny mark och utmanar normer som världens första jämställda golftävling. I tävlingen medverkar de bästa damerna och de bästa herrarna på Europatouren i golf där de spelar om en och samma prispott och pokal. Jämställdhet, hållbarhet och innovation står som grundpelare för evenemanget och ligger i linje med samtida värderingar och samhällsfrågor. Detta genererar både traditionella och nytänkande företag och entreprenörer till eventet och privatpersoner vars förväntningar på evenemanget är höga.

– Vi är mycket glada över partnerskapet med Securitas. Att jobba med ett nationellt och internationellt starkt varumärke som Securitas är något som vi på We Do Sports värdesätter högt. Via partnerskapet kan vi tillsammans lyfta frågor som hållbarhet och innovation till en bred och intressant målgrupp. Tillsammans skapar vi en trygg miljö innan, under och efter Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna Golf & Country Club, säger Henrik Hilford Brander, COO på We Do Sports och Initiativtagare till Volvo Car Scandinavian Mixed.

Securitas jämställdhetsarbete

Securitas arbetar aktivt med jämställdhet som en del av arbetet med mångfalt och inkludering. Samarbetet med Volvo Car Scandinavian Mixed är därför något som Jolie Lundman, HR Business Partner på Securitas Sverige, ser positivt på.

– Vi arbetar ständigt med mångfaldsarbetet på Securitas. Därför är det extra roligt när vi får arbeta med en samarbetspartner som har detta som fokus i sin verksamhet. Securitas arbete med mångfald går i linje med värderingarna på Volvo Car Scandinavian Mixed. Vi främjar lika möjligheter för att alla medarbetare ska behandlas rättvist och jämlikt. Som två stora aktörer i ett samarbete som detta kan vi tillsammans lyfta och sprida frågorna till en bred målgrupp, säger hon.