Skip to main content

Securitas bevakar golfeventet Scandinavian Mixed

Nästa helg, 10–13 juni, genomförs golfeventet Scandinavian Mixed på Vallda Golf & Country Club söder om Göteborg. Securitas ansvarar för säkerheten under tävlingen som i år drar stora namn som Henrik Stenson och Annika Sörenstam bland deltagarna.

Nästa helg, 10–13 juni, genomförs golfeventet Scandinavian Mixed på Vallda Golf & Country Club söder om Göteborg. Securitas ansvarar för säkerheten under tävlingen som i år drar stora namn som Henrik Stenson och Annika Sörenstam bland deltagarna.

Tack vare ett gott samarbete under Scandinavian invitation 2019, blev Securitas tillfrågade att vara partner och säkerhetsleverantör för Scandinavian Mixed. Åtagandet som bland annat innebär ackreditering och kontroll vid entréerna under turneringens fyra dagar innefattar också stöldpreventiv bevakning av eventområdet efter stängning samt vid Gothia Towers i Göteborg där de tävlande kommer att bo. Ola Holgersson är avtalsansvarig för Securitas Sverige och ser positivt på uppdraget.
– PGA tourer är trevliga event med ett städat besöksklientel och säkerhetsuppdraget handlar inte så mycket om ordningshållning utan mer om att upprätta god service för både deltagare och besökare men också kontroll av området. För att ett event skall kunna hållas säkert under en Pandemi behövs även ett seriöst arbete med hög kontroll för ackreditering och insläpp.


Securitas erfaren inom eventsäkerhet
Den första upplagan av Scandinavian Mixed är ett viktigt steg inom herr- och damgolfen både i och utanför Sverige då herrar möter damer under samma tävling, på samma bana och med samma prispott. Tävlingen är också en yta att inspirera nästa generations golfare genom att visa upp de bästa herr- och damspelarna inom sporten just nu. Scandinavian Mixeds operativa chef är glad över samarbetet med Securitas.

– Det känns väldigt tryggt att ha ett stort och välkänt bevakningsbolag som Securitas på arenan både dag, natt, inför, under och efter årets upplaga av Scandinavian Mixed. Partnerskapet möjliggör även ett säkert besök för våra partners och deras gäster, något som vi alltid prioriterar högt säger Henrik Hilford Brander- COO Scandinavian Mixed.

För säkerhetsjätten är ett event som Scandinavian Mixed en strategiskt viktig kund för att belysa bredden av åtaganden.
– Vi tycker det är roligt att få engagera oss i eventsäkerhet då vi redan för några år sedan anpassade vår organisation för att ha en god förmåga att hantera denna typ av uppdrag men också för att Scandinavian Mixed är ett seriöst och spännande event som står för goda värderingar, avslutar Ola Holgersson.

Visste du…?

… att prispotten för tävlingen är gemensam för både herrarna och damerna och ligger på sammanlagt 1 miljon Euro? Det ingår även viktiga rankingpoäng på respektive tourer i prissumman. Läs mer om tävlingen här.