Skip to main content

Ny landschef för Securitas i Sverige utsedd

Nuvarande vd:n för Securitas i Sverige, Joachim Källsholm, meddelade i januari att han lämnar sin position under året. Efter en omsorgsfull rekryteringsprocess har hans efterträdare nu utsetts: Carl Dahlén tar över som landschef för säkerhetsföretaget under augusti.

Nuvarande vd:n för Securitas i Sverige, Joachim Källsholm, meddelade i januari att han lämnar sin position under året. Efter en omsorgsfull rekryteringsprocess har hans efterträdare nu utsetts: Carl Dahlén tar över som landschef för säkerhetsföretaget under augusti.

Carl Dahlén kommer närmast från Navigio, ett konsultföretag inom organisations- och ledarutveckling samt chefsrekrytering, där han innehaft vd-rollen i två år. Innan det har han haft en rad ledande positioner under sina 13 år inom Facility Mangement-koncernen Coor; bland annat som vice vd för Sverige och Norge samt vd för företagets verksamheter i Polen och Ungern. Carl har tidigare också varit strategikonsult på McKinsey och vd för Proffice Industrial & Logistics.

Henrik Zetterberg, chef för Securitas i norra Europa, ser en rad styrkor i Carls erfarenheter:

- Jag är mycket glad över att Carl har tackat ja till att bli ny vd för Securitas Sverige. Det är ett företag som har väldigt många kompetenta medarbetare och experter inom trygghet och säkerhet. Carls erfarenhet från personalintensiva bolag i kombination med hans strategiska tänkande och öppna personlighet ger honom alla förutsättningar att fortsätta utveckla Securitas inom både existerande och nya säkerhetslösningar. Jag vill också tacka vår avgående vd Joachim Källsholm för hans långa och fantastiska arbete som har gjort att Securitas Sverige har den position som det har idag. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med honom i hans nya roll som senior advisor.

Carl, som är 46 år gammal och bosatt i Stockholm, ser fram emot att ta sig an uppgiften att fortsätta utveckla Securitas:

- Säkerhetsbranschen är mycket intressant och genomgår en stor utveckling från reaktiva till mer förebyggande och avancerade säkerhetslösningar. Securitas och säkerhetsbranschen spelar en enormt viktig roll i samhället, det handlar om välbefinnande för både den enskilda människan och trygga miljöer för företag och organisationer. Securitas är ett mycket välskött framtidsföretag med oerhört kompetenta medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att ansluta till Securitas-teamet och få leda den inslagna resan mot smartare, datadrivna säkerhetstjänster men också att utveckla de viktiga personella tjänster vi tillhandahåller. Samspelet mellan människa och teknik inspirerar och motiverar mig, och det är verkligen en av Securitas styrkor.

Carl Dahlén kommer att tillträda rollen som vd för Securitas i Sverige under augusti efter en överlämningsprocess tillsammans med nuvarande vd.