Skip to main content

Max Wallmo ska ta Securitas brandförsäljning till nya nivåer

Ett av Securitas fokusområden är säkerhet inom brand och räddning och där behovet kring brandtjänster ständigt ökar hos kunden. Till 2024 är målet att vara en av Sveriges största brandskyddsleverantörer och försäljningen inom segmentet förväntas öka med 35%. För att nå dit har säkerhetsjätten tillsatt en ny försäljningschef på området och förväntningarna är höga.

Ett av Securitas fokusområden är säkerhet inom brand och räddning och där behovet kring brandtjänster ständigt ökar hos kunden. Till 2024 är målet att vara en av Sveriges största brandskyddsleverantörer och försäljningen inom segmentet förväntas öka med 35%. För att nå dit har säkerhetsjätten tillsatt en ny försäljningschef på området och förväntningarna är höga. Möt Max Wallmo, tidigare RMR Sales Manager på Stanley Security, och hör hans förväntningar på den nya yrkesrollen.

Välkommen till Securitas Max, förväntningar på rollen?
– Förväntningarna är som sig bör höga. Jag vill kunna visa ett bra resultat och leverera en ordentlig genomarbetad säljorganisation som företaget kan vara stolt över. Det finns en otroligt stor potential inom Securitas som vi kan dra nytta av för att leverera marknadens bästa lösningar inom brandskydd till våra kunder.

Hur är det att vara ny på jobbet?
– Att gå till en ny arbetsgivare efter så många år kändes såklart nervöst, men starten på Securitas är helt klart över mina förväntningar! Det är bra stämning och trevliga kollegor. Kuriosa är att jag började min karriär på Securitas Systems. Nu senast var jag försäljningschef för tjänster på Stanley Security, men jag kände att det var dags att ta nästa steg och Securitas kändes som rätt val. Dessutom till ett spännande affärsområde i ett bolag med fokus på långsiktig tillväxt.

Vad gör du om dagarna i din nya roll?
– Det är en bra mix av möten och tid jag påverkar själv. Möjligheten att jobba på distans bidrar till en flexibilitet i arbetet som gör att jag kan effektivisera min arbetsdag optimalt. Det har varit fokus på att lära sig de system vi arbetar i och komma in i verksamheten, men nu har jag växlat över till strategisk planering och tillväxtmålen för 2022. Det är full fart och riktigt kul!

Vad är roligast med din roll?
– Att skapa engagemang, strategier och utveckla verksamheten inför framtiden. I min roll träffar jag många grymt kompetenta människor som alla drar åt samma håll, och det skapar en stark teamkänsla vilket är härligt!