Skip to main content

Fokus på teknik när Securitas säkrar Systembolagets nya depå i Brunna

Systembolaget har under våren och sommaren byggt en ny depå i Brunna utanför Stockholm och Securitas ansvarar för säkerheten med toppmoderna tekniklösningar.

Systembolaget har under våren och sommaren byggt en ny depå i Brunna utanför Stockholm och Securitas ansvarar för säkerheten med toppmoderna tekniklösningar.

I slutet av april stod det klart att Securitas vann upphandlingen av installation och tekniksäkerhetslösning för Systembolagets depåanläggning i Brunna. Uppdraget för Securitas startar idag, den 1 september 2019, då anläggningen tas i drift. I avtalet ingår inbrottslarm, CCTV, Larmcentral och tillträdesskydd och väntas löpa i tre år med möjlighet till ett års option.

– Valet av teknisk lösning föll på ett öppet system kallat Arx Larm, som gör det möjligt att Securitas Larmcentral på ett enkelt och kundanpassat sätt kunna jobba med inbrottslarmets integrering med CCTV anläggningen. Skulle ett larm gå, kopplar vi enkelt upp oss och verifierar händelsen med kameror på plats och kan på så sätt agera effektivt med åtgärder, säger Jonny Asplund, avtalsansvarig Securitas Sverige AB.

Fokus tekniklösningar
Uppdraget är för Securitas mycket ärofyllt med sin bredd inom tekniska lösningar som i sin tur är direktkopplade till Securitas larmcentral. Något som ska underlätta såväl för säkerhetsleverantören som Systembolagets personal på plats i Brunna och det här är bara början.

– Det finns stora möjligheter att utöka tjänsterna kring denna lösning, vilket vi ser fram emot att föra en dialog tillsammans med Systembolaget kring för att på bästa sätt leva upp till deras behov, avslutar Jonny Asplund.