Skip to main content

"Det sämsta med att jobba för Securitas är när det är slut på mjölk i kaffemaskinen!"

Tommie, 36 år, var skeptisk till att arbeta med brand och räddning för ett säkerhetsföretag som Securitas när hans dåvarande arbetsgivare upphandlade brandtjänster. Med tiden har han dock insett att det är ett stort och viktigt område inom Securitas och idag vill han vara kvar tills han går i pension.

Tommie, 36 år, var skeptisk till att arbeta med brand och räddning för ett säkerhetsföretag som Securitas när hans dåvarande arbetsgivare upphandlade brandtjänster. Med tiden har han dock insett att det är ett stort och viktigt område inom Securitas och idag vill han vara kvar tills han går i pension.

Hallå Tommie, Berätta, vad arbetar du med?
- Jag jobbar som brandinstruktör där mina främsta arbetsuppgifter är att utbilda människor från företag och skolor inom brand och räddning. Just nu håller jag på att utvecklas inom en ny roll där jag är kursansvarig i grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap och har ämnesansvar i akut omhändertagande. Jag ska utbilda och kvalitetssäkra våra nya instruktörer, vilket ska bli riktigt kul och spännande. 

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?
- En vanlig dag varierar för mig... Jag arbetar med det praktiska inför de olika utbildningarna jag håller i och undervisar människor i brandsäkerhetsfrågor. Jag träffar väldigt många olika människor som vill eller måste öka sina kunskaper inom brand och räddning, det kan vara allt från hur man släcker en brand till att rädda liv och egendom. 

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Det bästa med mitt jobb är att jag får dela med mig av min kunskap till andra människor och faktiskt lära dem betydelsefulla saker som de kan ha användning av livet ut, både i sin yrkesroll och privat. 

Vad är det sämsta med ditt jobb?
- Det sämsta med att jobba för Securitas är när det är slut på mjölk i kaffemaskinen! Jag tycker annars inte att det finns mycket som är dåligt här. 

Upplever du att du gör skillnad för andra i ditt arbete?
- Ja, det gör jag verkligen. Både för de människor som jag utbildar, men också för kollegor genom att sprida glädje och ha en positiv inställning. För varje undervisning gör jag skillnad då människorna lämnar utbildningen med ny eller uppdaterad kunskap. 

Vad fick dig att söka till Securitas?
- Jag sökte aldrig jobb här då jag var med i en upphandling hos min dåvarande arbetsgivare där jag arbetade som brandman. Securitas tog över kunden som jag arbetade för och på den vägen är jag här nu. 

Hade du några fördomar mot Securitas eller privata säkerhetsföretag innan du började här?
- Eftersom jag var utbildad brandman hade jag en del fördomar innan jag började här, ja. Jag var skeptisk till Securitas som företag då de enligt min uppfattning endast arbetade med bevakning. Med tiden har jag insett att brand och räddning är extremt stort inom företaget, så jag blev minst sagt positivt överraskad. Det ligger helt rätt i tiden och är så klart jättekul att Securitas satsar på brand och räddning, då det är en sådan viktig del i säkerhetsarbete för företag idag. Jag är glad att jag får vara med på den här resan. 

Upplever du att det finns möjlighet att utvecklas inom företaget?
- Det finns stora möjligheter till att utvecklas här. Securitas är ett stort företag som man kan växa i och göra mycket inom. Under min tid här har jag själv haft chansen att utvecklas och det är jag väldigt tacksam för. 

Har du några tips till den som söker sig till Securitas?
- Fundera på vad du vill göra med din karriär. Securitas är som sagt ett stort företag där man kan stanna och växa i, så tänker man långsiktigt är det positivt att söka sig hit. Det finns så klart ruljangs på personal, men det är många på min avdelning som stormtrivs och vill vara kvar tills de går i pension. 

Vill du bli en av oss? På www.securitas.se/ledigajobb/ hittar du våra lediga tjänster just nu.