Securitas security guard Amsterdam

Examensarbete och praktik

Vi är måna om att även i framtiden kunna erbjuda våra kunder branschens bästa medarbetare. Därför är det viktigt för oss att möta och interagera med studenter på olika utbildningsnivåer och att visa att vi är öppna för olika slags samarbeten. Nedan hittar du bland annat information om examensarbete och praktikplatser hos oss.

Skolkontakter

Att arbeta med skolkontakter på olika sätt är viktigt för oss på Securitas och vi har olika sätt att möta och interagera med studerande på olika utbildningsnivåer.

  • Vi presenterar vår verksamhet i till exempel Framtidsvalet som vänder sig till högstadieelever som ska välja gymnasielinje samt till gymnasieelever som ska välja eftergymnasial utbildning.
  • Vi erbjuder examensarbeten och vi tar emot studenter som vill skriva sitt arbete hos oss.
  • Vi erbjuder praktikplatser till elever både på universitetsnivå och på gymnasieprogram med inriktning mot väktaryrket.

Examensarbeten

Är du intresserad av att göra ditt examensarbete eller uppsats i samarbete med oss på Securitas? Mejla en beskrivning av vad du vill skriva om till student@securitas.se så ser vi om vi kan hitta ett samarbete. Vi tar i första hand emot studerande inom teknik, ekonomi, HR, marknadsföring och risk management.

Praktikplatser – universitetsnivå

Går du en högskole- eller universitetsutbildning där du ska göra praktik ute på företag så är du välkommen att höra av dig med en förfrågan om praktikplats. Det gör du enklast genom att mejla till student@securitas.se

Praktikplatser – gymnasienivå

Vi har ett långvarigt samarbete med Säkerhetsgymnasiet i Stockholm. Det är en specialiserad gymnasieskola som utbildar nya medarbetare till säkerhetsbranschen. Eleverna på skolan gör praktik vid två tillfällen under utbildningen och Securitas tar emot ett stort antal av eleverna varje år.

Vi har utöver samarbetet med Säkerhetsgymnasiet ett mycket nära samarbete med ett antal gymnasieskolor runt om i Sverige och erbjuder praktikplats till de elever som går deras gymnasieprogram med inriktning mot väktaryrket.

Kontakt

Har du frågor om examensarbete och/eller praktikplats hos oss? Mejla oss på student@securitas.se

Vänligen observera
Intresset för våra praktikplatser har varit stort och vi har i nuläget inte möjlighet att ta emot fler praktikanter eller examensarbeten hos oss.