Securitas säkrar Volvo Ocean Race i Göteborg

I mitten på juni kommer världens tuffaste jorden-runt-kappsegling – Volvo Ocean Race - till Göteborg. Kom och njut av folkfesten, segling i världsklass och träffa oss för att lära dig mer om hur Securitas arbetar med tekniska säkerhetslösningar och brandskydd.

Årets upplaga av Volvo Ocean Race besöker Göteborg den 14-21 juni 2018, som näst sista hamnstopp innan målgången i Haag, Nederländerna.

Securitas ansvarar för bevakningen under eventet men är också official supplier och kommer vara på plats alla dagar i Frihamnen. Kom förbi vår monter och lär er mer om brandskydd, livräddning, modern säkerhetsteknik och tävla om en brandsläckare! Vi håller till precis innanför huvudentrén. 

Vinn en brandsläckare!

Vad skulle du göra om det började brinna i ditt hem eller i båten? Vet du hur en brandsläckare fungerar och är det något man ska tänka på? Varje dag under Volvo Ocean Race är Securitas brand och räddning på plats i vår monter för att undervisa i brandsäkerhet så att du är förberedd om olyckan skulle vara framme.

Du har också chansen att vinna en 2 kilos pulversläckare genom att släcka vår brandsimulator på kortast möjliga tid. Vi ses i montern som är lokaliserad precis innanför huvudentrén. 

Mer om Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race är världens tuffaste jorden-runt-kappsegling. Årets upplaga är den 13onde omgången av tävlingen som startade 1973 och de tävlande båtarna kommer vid målgången i Haag, Nederländerna ha seglat 45,000 sjömil. Tävlingen gör 11 stopp – där Göteborg är näst sista hamnstoppet innan målgången veckan efter, då har de tävlande varit till sjöss i 8 månader. Båttypen som används i Volvo Ocean Race heter Volvo Ocean 65 och är en toppmodern entypsbåt som tagits fram just för tävlingen. Alla båtar har mixad besättning.

Kom och upplev folkfesten

När: 14-21 juni 2018
Var: Frihamnen, Göteborg
Pris: Fri entré!

Klicka här för fullständigt program.

En seglats i världsklass

Rutten för Volvo Ocean Race 2017/18 är minst sagt enastående. Starten som gick i Alicante, Spanien i höstas är en av de 12 städer som snart har besökts av de tävlande lagen. Se klippet här brevid för att få en inblick i den otroliga resan, och äventyret som tagit närmare 8 månader att genomföra.