Skip to main content

Hundbevakning och Sökhundar

Hos oss arbetar även fyrfotade medarbetare med både öra och nos för detaljer. Beroende på vad hunden är tränad till kan denne vara ett avgörande komplement där situationen kräver det.

Hundens välutvecklade hörsel och luktsinne är tillgångar som förstärker väktarens egna sinnen och är tränad i luftvittring samt i att markera spår och ljud. Våra hundekipage lämpar sig väl för patrullering inomhus, vid larmutryckning eller vid bevakning av gallerior, industrilokaler och andra miljöer som är svåra att överblicka. Bevakning med hund kan även användas för razziarondering eller vid förstärkt hotbild mot en person eller egendom som ett komplement till övriga säkerhetslösningar. Bevakning med hund är en specialiserad väktartjänst och används som ett komplement till ordinarie bevakning.

Alla våra ekipage är godkända av Länsstyrelsen samt utbildade och prövade enligt Polismyndigheten FAP 573-1.

Sökhundar för explosiva ämnen (EDD)
EDD, Explosive Detection Dogs, är ett effektivt komplement till din säkerhetslösning för att söka efter sprängämnen eller hitta sprängladdningar som inte detonerat i byggnader, fordon eller aktiva byggarbeten. En sökhund kan därmed påvisa förekomsten av explosiva ämnen på såväl offentliga platser som mot utsatta personer innan skadan är skedd. Hundarna kan också upptäcka förberedelse till attentat genom att söka av området i förväg och underlätta flödet vid inpasseringen som ett komplement till manuellt sök. I gruvor och på bygganläggningar där sprängningar utförs kan sökhundarna istället säkra arbetsplatsen och arbetsmiljön genom att upptäcka odetonerade sprängladdningar som ligger kvar på området. På så sätt kan du mer effektivt förebygga olyckor på arbetsplatsen.

Sökhundar för narkotiska preparat (NDD)
NDD, Narcotic Detection Dogs, är professionellt utbildade och testade för att hitta de vanligaste drogerna. Med välutvecklat luktsinne genomsöker våra sökhundar effektivt platser och byggnader för att påvisa förekomsten av narkotiska ämnen och preparat.

Sökhundsekipage är särskilt utbildade för att påvisa förekomsten av narkotiska ämnen och preparat. De kallas också NDD-ekipage (Narcotic Detection Dogs) och är ett snabbt, smidigt och tillförlitligt sätt att genomsöka platser och byggnader på.

Sökhundsekipagen används i förebyggande syfte för att påvisa och hitta ämnen och preparat som kan förekomma på till exempel skolor, speciella boenden eller arbetsplatser. Vi söker endast narkotiska preparat i lokaler och områden som ni som kund förfogar över, då myndigheterna ansvarar för offentliga platser.

EDD/NDD - Specialsökhundar

På Securitas arbetar fyrfotade medarbetare med både öra och nos för detaljer. Beroende på vad hunden är tränad till kan denne vara ett avgörande komplement där situationen kräver det. Möt några av våra hundekipage och se hur de arbetar tillsammans.

Kaizer bevakar världens största seglartävling

När Volvo Ocean Race intog Göteborg 2018 var vår EDD-hund Kaizer på plats för att säkra eventet. Se klippet här!

Kontakta oss

Har du några frågor eller vill du veta mer om hundbevakning? Kontakta oss idag så hjälper vi dig.

Hundsök av hundförare och hund

Jag vill veta mer om hundbevakning

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du till att Securitas lagrar dina personuppgifter. Läs mer här