Securitas vinner uppdrag med fokus på kvalitet

den 10 juni 2016

Lagen om offentlig upphandling, om den inte appliceras på rätt sätt, riskerar att begränsa utvecklingen av säkerhetsbranschen. När Täby, Vallentuna och Danderyds kommun utförde en gemensam säkerhetsupphandling låg dock mer fokus på kvalitet än lägst pris vilket ger goda förutsättningar för ett professionellt säkerhetsarbete.

Securitas har i konkurrens vunnit upphandling om kommunbevakning för Danderyd, Täby och Vallentuna kommun. Upphandlingen samordnandes av Danderyds kommun och stor vikt lades i utvärderingen på Securitas redovisning av uppdragets genomförande, leveransorganisation och arbetsmetodik med mera.

– Vi är mycket stolta över att ha vunnit denna prestigefulla upphandling, framförallt eftersom bedömningsgrunderna i första hand utgjordes av kvalitetskriterier och inte bara pris, säger Jon Radefalk, försäljning, Securitas Sverige AB. Vi vill uppmana fler offentliga inköpare att våga värdera annat än lägst pris i sina anbudstävlingar. Det kommer att skapa förutsättningar för betydligt bättre samarbeten mellan leverantörer och beställare vad avser säkerhetsleveranser i Sverige.

För ytterligare information vänligen kontakta Ronny Fredriksson, presskontakt Securitas Sverige AB på 010-470 10 00.