Securitas förnyar avtal med Stockholm Skavsta flygplats

den 12 juli 2016

Stockholm Skavsta flygplats har valt Securitas som fortsatt samarbetspartner när det gäller säkerhetsuppdraget i säkerhetskontrollen och den yttre bevakningen.

Securitas har varit säkerhetsleverantör och samarbetspartner till Sveriges femte största flygplats – Stockholm Skavsta flygplats – sedan 1 februari 2010 och får nu förnyat förtroende för de kommande avtalsperioden.

Uppdraget innebär ansvar för säkerhetskontrollen och flygplatsbevakningen. I säkerhetskontrollen utför Securitas säkerhetskontroll av passagerare, handbagage och incheckat bagage samt tillträdeskontroll och dokumentkontroll enligt lagen om luftfartsskydd. I flygplatsbevakningen ingår att utföra tillträdesskydd och passerkontroll för personal och transporter till och från flygplatsens område inklusive kameraövervakning, behörighetssystem och godsmottagning. Securitas ansvarar också för parkeringsservice på flygplatsens parkeringar samt övervakar tekniska delar som parkeringsbommar och parkeringsautomater.

- Securitas engagerade och kompetenta personal har levererat tjänster och service på hög nivå under åren, så jag är glad att kunna meddela att vi nu formulerar avtal med Securitas för fortsatt samarbete säger Joakim Lindholm, verksamhetsansvarig för Stockholm Skavsta flygplats. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla säkerhetstänkandet i det dagliga arbetet och att leverera god service till våra kunder.

- Vi är mycket glada att vi får ett förnyat förtroende från Stockholm Skavsta flygplats, säger Pasi Vuorinen, regionchef Securitas Sverige AB. Vi har under flera år arbetat fram ett gott samarbete och det känns roligt att få fortsätta som en del av Stockholm Skavstas utveckling.

För ytterligare information vänligen kontakta Joachim Källsholm, Securitas Sverige AB, 010-470 10 00.