Securitasväktare nominerad till Årets säkerhetsbragd 2014

den 28 augusti 2014

Ulrika Svedman heter en av tre nominerade till Årets säkerhetsbragd – en av 14 kategorier i tidningen Skydd & Säkerhets tävling Security Awards. Ulrika är 22 år och arbetar som väktare på Securitas i Enköping.

Priset Årets säkerhetsbragd tilldelas en person inom säkerhet eller rättsväsende som på ett rådigt och osjälviskt sätt har ingripit och agerat vid någon form av extraordinär händelse och därmed räddat liv eller egendom på ett föredömligt sätt. Juryns motivering till att nominera Ulrika Svedman lyder:

”Ulrika Svedman från Securitas Enköping verkar veta när det är dags att göra det där lilla extra. Hon var på väg hem efter ett avslutat arbetspass när hon hörde rop på hjälp från en kvinna i närheten. Genom Ulrikas rådiga ingripande kunde ett försök till våldtäkt avbrytas och kvinnan omedelbart få hjälp och omvårdnad. Dessutom kunde polisen gripa gärningsmannen och få honom anhållen. Den här typen av mod och osjälviska ingripanden gör skillnad."

− Alla mina väktare är mycket duktiga och har vid ett flertal tillfällen gjort saker utöver vad som krävs, men i det här fallet får jag medge att det gör mig extra stolt, säger Benny Bleckberg, driftchef i Enköping.

Security Awards delas ut onsdag 15 oktober i samband med mässan SKYDD 2014 på Stockholmsmässan i Älvsjö. Skydd & Säkerhet vill med Security Awards lyfta fram de goda exempel och det stora engagemang som finns i säkerhetsbranschen. Målsättningen är att sätta strålkastarljuset på de företag, lösningar och personer som på olika sätt bidrar till utveckling.

Övriga nominerade i samma kategori är Lars-Göran Uddholm , Räddningstjänsten och Niklas Lehammer ,  Stockholmspolisen.

För ytterligare information vänligen kontakta Benny Bleckberg , Securitas Sverige AB , 010-470 18 14 .