Securitas utökar samarbetet med Crimestoppers Sweden

den 25 april 2014

Securitas Sverige och Crimestoppers Sweden utökar sitt samarbete med gemensamma brottsförebyggande insatser för att minska antalet stölder inom lantbruk, åkeri och entreprenad. Securitas väktare certifieras som installatörer och tekniker på märksystemet Datatag CESAR och kan med hjälp av scanning lätt spåra stulna maskiner till rätt ägare.

Under många års tid har antalet stölder inom lantbruk, åkeri och entreprenad blivit ett stort problem. Varje år stjäls entreprenadmaskiner för enorma belopp och många av dessa stölder klaras aldrig upp vilket är både kostsamt och frustrerande för alla som drabbas.

Sedan några år tillbaka samarbetar Securitas Sverige med Crimestoppers Sweden AB och nu utvecklas samarbetet till att inkluderas i Securitas väktartjänster. Crimestoppers har byggt ett effektivt larmnätverk som går under namnet CrimeAlert och sedan årsskiftet är Crimestoppers även distributör för märksystemet Datatag CESAR för id-märkning av ett stort antal produkter.

Securitas har sedan mars 2014 påbörjat en utbildningsinsats via Crimestoppers där väktare blir certifierade installatörer och tekniker på märksystemet Datatag CESAR. Väktarna utbildas även i hur de effektivt använder CrimeAlert i arbetet och inom kort utrustar Securitas väktare på strategiska platser, till exempel i hamnar, med bland annat scanners, UV-ljus och CrimeAlert.

– Våra väktare märker upp och registrerar maskiner vilket ger ett gott förebyggande skydd. Stöldanmälningar av maskiner dyker upp i CrimeAlerts app så att väktarna kan vara förberedda och hålla utkik. Med hjälp av scanning av maskiner kan de lätt få verifierat om en påträffad maskin är stulen och därmed kan vi snabbt hjälpa både polis, försäkringsbolag och ägare att hitta saknade maskiner. Denna insats kommer göra det svårare för gärningsmän att forsla ut gods och dyrbara maskiner ur landet, förklarar Ola Gärdsback, regionchef Securitas Sverige.

– Genom samarbetet med Crimestoppers Sweden breddar vi vår brottsförebyggande verksamhet och försvårar för tjuvarna. Vi hoppas att säkerhetsbranschen i stort nu ansluter sig till detta arbete och hjälper till att bygga ett säkrare och tryggare Sverige, säger Securitas Sveriges vd Joachim Källsholm.

För ytterligare information vänligen kontakta Ola Gärdsback, Securitas Sverige AB, 010-470 10 00 eller Magnus Rydhult, vd Crimestoppers Sweden AB, 070-109 06 70.