Skip to main content

Charlotte jobbar som väktare

"Spänningen i pappas jobb lockade mig"

Variationen om dagarna är en av anledningarna till att Charlotte, 36 arbetar som väktare. Här kan du läsa mer om varför hon sökt sig till säkerhetsbranschen, missuppfattningar om yrket och hur pappans karriärsval även skulle bli hennes.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
En vanlig dag på jobbet är aldrig den andra lik. Ena dagen kan jag hjälpa ett bortsprunget barn att hitta sin mamma och pappa, medan jag andra dagar kan åka på överfallslarm i butiker eller hjälpa personer som varit med om något traumatiskt. Jag får vara med om det mesta i den här branschen och det är vad som gör jobbet roligt.

Vad krävs för att göra ett bra jobb som väktare?  
Jag tycker man ska vara social, noggrann och hjälpsam. Vi har en väldigt bra sammanhållning här och hjälper varandra i vått och torrt.

Vad får du energi av i ditt jobb?
Mina kollegor och sammanhållningen som vi har, det är dem jag längtar efter när jag går till jobbet. Sen att jag får göra nytta i samhället och hjälpa människor såklart.

Hur blir du bemött när du är i tjänst?
De flesta brukar vara positiva. Men det finns ju vissa som kan vara negativa också beroende på vilken situation man hamnar i. Att hantera det positiva är väldigt lätt, men det negativa måste gå in i ena örat och ut ur det andra.

Vad fick dig att söka till Securitas?
När jag var liten jobbade min pappa som natthusvakt på ett sjukhus och jag blev väldigt intresserad av vad han gjorde och sökte jobb här. Det var spänningen i hans jobb som lockade mig.

Passar det här yrket bara den stereotypiska unga mannen?
Nej, det skulle jag inte! Det här yrket passar alla åldrar och det finns många olika tjänster att välja på.

Är det farligt att jobba som väktare?
En vanlig missuppfattning om oss väktare är att folk tror att vi slåss och brottas hela dagarna, men det är inte sant. Vi finns här för att hjälpa folk och vi är snälla så jag upplever inte yrket som våldsamt. Men sen kan det variera beroende på vad du har för tjänst inom företaget. Självklart kommer det alltid finnas situationer där en våldsam situation kan uppstå, men jag skulle säga att 90-95 procent av jobbet inte är det.

Hur är Securitas som arbetsgivare?
Jäkligt bra! Jag vet att min arbetsgivare håller mig om ryggen och tar hand om sin personal om någonting händer.  

Varför ska andra söka jobb hos Securitas?
Om man söker variation och vill testa på olika saker och utvecklas. Det är en bra arbetsplats med riktigt bra kollegor!

Lediga jobb

Som väktare är dagarna varierande och utvecklingsmöjligheterna många!

Sök jobb som väktare här

Kontakta oss

Hittar du inte vad du söker eller har du en fråga gällande rekrytering? Här kan du komma i kontakt med oss. Observera att du inte kan skicka in en jobbansökan den här vägen.

Fyll i ditt ärende här

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du till att Securitas lagrar dina personuppgifter. Läs mer här