Securitas security Munich

Rekryteringsprocess

Genom att arbeta på Securitas Sverige är du med och skapar en trygg och säker omgivning för hem, arbetsplatser och samhälle. Det gör att vi ställer höga krav på dig som anställd hos oss.

Din väg till en anställning hos Securitas sker i olika steg. Så här går rekryteringsprocessen till:

 1. Om du söker lediga tjänster hos oss, klicka här för att se vilka vakanser som är lediga just nu.
 2. Om den tjänst du är intresserad av inte är ledig just nu, kan du ladda upp ditt cv i vår cv-databas och finnas sökbar för oss när vi söker nya medarbetare framöver. Klicka här för att registrera ditt cv.
 3. Om du söker en utlyst tjänst utvärderas din ansökan utifrån den kravprofil som finns för tjänsten.
 4. Har du rätt bakgrund och erfarenhet får du göra våra rekryteringstester, antingen på plats i våra lokaler eller via en länk till rekryteringstesterna som du erhåller via e-post. Efter att du genomfört testerna utvärderar vi om ditt resultat stämmer överens med kravprofilen för den tjänst som du sökt.
 5. Beroende på vilka tester du genomför så kan du kallas på intervju antingen före eller efter att testerna har genomförts.
 6. Nästa steg efter intervjun är referenstagning där vi efterfrågar minst två referenser.
 7. Vi inhämtar en ekonomisk upplysning kring betalningsanmärkningar. En upplysningskopia skickas också hem till dig.
 8. Om du ska arbeta natt erbjuds du att göra en medicinsk kontroll för nattarbete. Även för vissa andra tjänster finns det olika slags hälsoundersökningar som måste genomföras innan anställning.
 9. Innan du kan bli anställd på Securitas måste du godkännas av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag och det gäller oavsett vilken slags tjänst du söker.
 10. När alla dessa steg är genomförda kan beslut om anställning fattas. Ett anställningsbevis eller anställningsavtal utfärdas.
 11. Om du har sökt en tjänst som väktare, flygplatskontrollant eller liknande så utbildar vi dig om du inte redan har relevant utbildning.
 12. De första dagarna av din anställning genomgår du introduktion. Vad den innehåller beror till viss del på vilket jobb du fått, men några delar i introduktionen är också gemensamma för alla medarbetare som nyanställs på Securitas Sverige.

Kontakta oss

Har du några frågor eller hittar du inte den information du söker? Hör av dig, så hjälper vi dig.

Klicka här för att komma i kontakt med oss