Kultur

Om du värderar dina besökare lika mycket som vi värderar dina kulturella skatter väljer du en säkerhetslösning från Securitas. Med säkerhetskameror, brandskyddsarbete och stationära väktare får du både säkra lokaler och trygga besökare.

Museer, teatrar och operor bjuder på värdefulla och oförglömliga upplevelser. Det finns stora kulturella värden att skydda och eftersom lokalerna är öppna för allmänheten med många människor i omlopp ställs höga krav på säkerheten likaväl som på ett professionellt och serviceinriktat bemötande. Vi skapar trygghet både för dig och dina besökare och har hög kapacitet att utöka säkerhetslösningen om behov uppstår. 

Nationella och internationella skatter

I offentliga miljöer händer det alltid någonting. Vi rekommenderar att du inkluderar stationära väktare i din säkerhetslösning. På så sätt finns det alltid någon som kan komma till hjälp om en situation uppstår. Stationära väktare kontrollerar lokalerna, agerar på larm och finns nära till hands för att svara på frågor eller för att hjälpa dina besökare till rätta.

Komplettera lösningen med säkerhetskameror som reagerar på särskilda beteendemönster och förebyggande brandskyddsarbete för att göra lokalerna säkra för dina besökare. Vi kontrollerar bland annat att brandlarmet fungerar som det ska, att utrymningsvägar inte är blockerade och att brandskyddsprodukterna inte är skadade. Är du också i behov av parkeringsservice? Vi löser det också!

Har du ett museum som lånar in föremål från andra länder kan vi också snabbt uppgradera säkerhetslösningen med exempelvis specifika larm, extra bevakning av föremålet och lokalerna samt säkra transporter.

Kundcase: Swedish Music Hall of Fame

Swedish Music Hall of Fame rymmer över 100 år av svensk kulturhistoria. Lokalerna på Djurgården delas med ABBA The Museum, där besökarna bjuds på en interaktiv resa genom bandets framgångsrika karriär. Securitas antog direkt utmaningen att skydda de ovärderliga utställningsföremålen och att säkerställa besökarnas trygghet. Klicka på filmklippet nedan för att veta mer.

Kontakta oss

Har du några frågor eller hittar du inte den information du söker? Hör av dig så hjälper vi dig.

Här kan du komma i kontakt med oss